“Een authentieke maaltijd moet zijn zoals onze grootmoeders vroeger maakten, dat is het motto van dit restaurant!”, zei de manager van het etablissement tegen Susana Pereyra, de nieuwe kok. Precies op dat moment herinnerde Susana zich dat haar grootmoeder niets kon koken, zelfs geen hardgekookte eieren. Toen de baas haar vroeg om een ouderwetse fazantenstoofpot te maken, begonnen twee grote zweetdruppels over haar voorhoofd te rollen. Ze verzamelde alle ingrediënten die ze kon bedenken en begon met het bereiden van de stoofpot met haar ogen vol tranen op wat voelde als haar laatste werkdag. Plots kwam het gebruikelijke gezegde van haar Spaanse oma weer bij haar op: “Chorizo is prima als het wordt gekookt met goede wijn.” Twee uur later, na het toevoegen van een halve fles “Chateau Margaux Grand Cru” en drie Iberische chorizo’s aan de braadpan, drong een heerlijk onweerstaanbaar aroma de keuken binnen. De manager, die de buitengewone smaak van Susana’s gerecht niet kon geloven, zei: “Gefeliciteerd, juffrouw Pereyra! Ik zie dat je grootmoeder een uitstekende kok was.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.